Ik ben werknemer (geweest)

de toekomst van JOHN - Ik vind het belangrijk om zinvol bezig te zijn

1 augustus 2016

John Bergman is vanuit de Haeghe Groep in Den Haag gedetacheerd bij CNV Connectief en is daarnaast lid van het verantwoordingsorgaan van PWRI.

Bekijk het filmpje van John


Kunt u het filmpje van John niet zien?
Kijk dan op YouTube.

Ik vind het belangrijk om zinvol bezig te zijn

Ik ben 60, maar nog helemaal niet bezig met mijn pensioen. Begrijp me niet verkeerd: natuurlijk kijk ik regelmatige hoe ik er financieel voor sta als het straks zover is. Maar als mensen vragen ‘hoe lang moet je nog?’, draai ik het liever om: ‘hoe lang mag ik nog?’. Want ik vind mijn werk erg leuk. Ik ben gedetacheerd bij CNV Connectief. Daar voer ik onderhandelingen voor alle SW-bedrijven in Zuid-Holland. Ik vind het belangrijk om zinvol bezig te zijn. Daarom ben ik ook actief voor PWRI. De deelnemers hebben mij gekozen voor het verantwoordingsorgaan. Het verantwoordingsorgaan controleert het bestuur. We kijken of het bestuur zijn werk goed heeft gedaan.

Door de Participatiewet is er veel veranderd. Ook voor PWRI. Want ons pensioenfonds krijgt geen nieuwe deelnemers meer. Dat betekent dat het aantal deelnemers steeds kleiner wordt. Het bestuur zoekt de beste oplossing voor het fonds. Daarom heeft het bestuur gekozen voor samengaan met PFZW. Daar praten we nu veel over in het verantwoordingsorgaan. Het bestuur houdt ons heel goed op de hoogte. Dat is fijn. Want daardoor kunnen we al van tevoren meedenken. We kunnen knelpunten aangeven en verdiepende vragen stellen. En we kunnen het bestuur wijzen op punten die ze niet mogen vergeten. Zo werken we samen aan een nieuwe toekomst.