Ik ben werknemer (geweest)

Pensioenvoorlichting bij de werkgever

15 november 2018

Sociale werkvoorziening De Zuidhoek organiseerde tijdens de Pensioen3Daagse samen met PWRI een voorlichtingsdag voor zijn medewerkers. Robert Carol, hoofd Personeelszaken bij De Zuidhoek, is blij met de pensioenvoorlichting: “Wij hebben hier niet lang over hoeven nadenken. Er is behoefte bij onze werknemers om geïnformeerd te worden over wat ze moeten doen als het gaat om pensioen.”

Werkgever: steun en toeverlaat
De voorlichtingsdag onderstreept de intenties van De Zuidhoek als het gaat om pensioen. “We zijn een relatief kleine werkgever; we hebben geen pensioenexpertise in huis. Met de hulp van PWRI, kunnen we onze werknemers toch goed informeren. Want we vinden het belangrijk om onze werknemers te helpen. Niet alleen op maatschappelijk vlak, maar ook op financieel vlak.”

Groepsvoorlichting
De dag begon met een uur pensioenvoorlichting aan 17 werknemers van De Zuidhoek. Pensioenvoorlichter Fred Lardinois vertelde over fictieve deelnemers Bert en Annet, die bijna met pensioen gaan. Welke keuzes kunnen zij maken? Waar moeten ze rekening mee houden? Wat is hun verwachte AOW-leeftijd? Interessante vragen die relevant zijn voor de aanwezigen die net voor hun pensionering zitten.
 
Individuele gesprekken
Vervolgens kregen 6 werknemers de kans om een persoonlijk gesprek met Fred te voeren. Fred: “De meeste werknemers hebben ook elders pensioen opgebouwd, of ze hebben minder AOW opgebouwd. Door samen in te loggen op mijnpensioenoverzicht.nl en op MijnPWRI kunnen we kijken hoe de werknemer ervoor staat.”

“Vraag naar individuele gesprekken”
Robert Carol zegt blij te zijn met het initiatief van PWRI om tijdens de Pensioen3Daagse deze voorlichtingsbijeenkomsten te organiseren bij werkgevers. “Ik kreeg het voorstel van mijn relatiemanager, waar ik één keer per jaar een gesprek mee heb. De vraag naar individuele gesprekken was groot. We hebben namelijk een aantal werknemers in dienst die in de fase zitten dat ze nadenken over stoppen met werken, maar daar wel nog veel vragen over hebben.”

Rol van de werkgever
“Ik vind dat je als werkgever voor je werknemer moet zorgen en daar hoort ook pensioenvoorziening bij. Door in deze sector te werken ben je wellicht meer bezig met het helpen van mensen. Niet vanuit beleid, maar je helpt mensen – op maatschappelijk vlak, maar ook door ervoor te zorgen dat inzicht krijgen in hun financiële situatie. Ik denk dat het goed is dat PWRI de werkgever ondersteunt. Wij zijn een vrij kleine organisatie, dus wij hebben geen pensioenexperts in dienst. Om samen met PWRI zo’n dag als deze te organiseren, is voor ons heel mooi.”

Werknemer helpen
Ook aan de slag om uw werknemers te helpen met nadenken over pensioen? Ga naar www.pwri.nl/ik-ben-werkgever.

Heeft u vragen over het pensioen van werknemers, bel dan met de Klantenservice. Met overige vragen, kunt u contact opnemen met Relatiebeheer.