Ik ben werknemer (geweest)

Wijziging pensioenregeling

6 november 2017

Hoe berekent PWRI uw pensioen?

Valt uw pensioen onder de SW-regeling? Vanaf 2018 verandert er iets in de manier waarop PWRI uw pensioen berekent. Dit komt doordat de overheid de belastingregels heeft aangepast.

Vanaf volgend jaar rekenen we met een pensioenleeftijd van 68 jaar in plaats van 67 jaar. Dat noemen we de rekenleeftijd. Daardoor bouwt u wat minder pensioen op.

Vanaf 2018 bouwt u wél over een groter deel van uw salaris pensioen op. Bij de berekening van uw pensioen baseert PWRI zich op het loon dat u verdient. Een deel van uw loon telt niet mee voor uw pensioen. Dat is omdat u later AOW krijgt van de overheid.

Het deel dat niet meetelt, wordt lager. Dat is gunstig voor u. Hierdoor bouwt u namelijk meer pensioen op.

Hoe deze twee aanpassingen voor uw pensioen uitpakken, kunnen we van tevoren niet zeggen. Dat hangt af van de hoogte van uw salaris en uw leeftijd. Op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) kunt u in 2018 zien wat dit voor u betekent. Vanaf januari kunt u dit ook bekijken op Mijn PWRI.

Verschillende pensioenaanspraken
De afgelopen jaren is de pensioenleeftijd waarmee wij uw pensioen berekenen eerder aangepast. Daardoor heeft u nu verschillende pensioenaanspraken.
Vanaf 2018 berekent PWRI alle pensioenaanspraken op de pensioenleeftijd van 68 jaar. Deze omrekening vindt eenmalig plaats en heeft géén invloed op de waarde van uw pensioen.
Of de premie hierdoor wijzigt, is nu nog niet duidelijk. Dat besluit neemt PWRI aan het einde van het jaar.

Ingangsdatum pensioen blijft ongewijzigd
PWRI wijzigt alleen de berekening van uw pensioen. Dit heeft géén gevolgen voor het moment dat uw pensioen daadwerkelijk ingaat. Dat blijft gelijk aan de AOW-leeftijd.

Let op! Val je onder de WIW-regeling? Dan verandert er niets voor u.

Gerelateerde berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden.