Ik ben werknemer (geweest)

PWRI beste Nederlandse pensioenfonds 2019

20 juni 2019

PWRI is 20 juni 2019 uitgeroepen tot beste Nederlandse pensioenfonds 2019 door de jury van Pensioen Pro. De reden daarvan is het insluitingsbeleid. De jury was onder de indruk van de bijzondere manier waarop PWRI mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een steuntje in de rug geeft via de beleggingen.

Het insluitingsbeleid van PWRI
PWRI is het pensioenfonds voor mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Sinds de invoering van de Participatiewet moeten werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt werk vinden bij de overheid of het bedrijfsleven. Zij kunnen niet meer instromen in de sociale werkvoorziening. PWRI gebruikt een deel van het vermogen om deze doelgroep een steuntje in de rug te geven bij het vinden van werk.

Hoe doet PWRI dat?
PWRI koopt aandelen in 50 beursgenoteerde ondernemingen die al stappen zetten op het gebied van het insluiten van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Jaarlijks gebruikt PWRI hier € 100 miljoen voor. Daarna gaat PWRI in gesprek met de ondernemingen om ze te stimuleren aantoonbaar werk te maken van werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit kunnen ondernemingen doen door een trede te behalen op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO. De PSO-ladder richt zich op werk voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Als de ondernemingen hieraan blijven werken, blijft PWRI aandeelhouder.
Tot nu toe (20 juni 2019) zijn 14 ondernemingen gecertificeerd (klik hier voor de lijst), en dus aantoonbaar bezig met het insluiten van kwetsbare groepen. Het doel is dat alle 50 ondernemingen een PSO-trede behalen.

Gerelateerde berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden.