Ik ben werknemer (geweest)

PWRI onderneemt nog socialer

5 september 2018

PWRI heeft per 1 september 2018 trede twee bereikt van het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Het doel is zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen.

Al sinds 2013 heeft het bestuursbureau van PWRI een medewerker uit de SW-sector in dienst. Nu stimuleert het fonds ook alle samenwerkingspartners om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. En zaken te doen met bedrijven die PSO-gecertificeerd zijn. Dit heet ‘inclusief ondernemen’ of ‘sociaal ondernemen’.

Van trede één naar trede twee
In 2016 startte PWRI met de wens socialer te werken. Het fonds behaalde trede één van de PSO-ladder. In 2017 vroeg PWRI alle samenwerkingspartners en leveranciers een PSO-keurmerk te halen. Een aantal bedrijven reageerde positief en begonnen als aspirant met het behalen van trede één. Hierdoor behaalde het pensioenfonds in 2018 trede twee van de PSO-ladder. Het doel is om een olievlekwerking te bereiken zodat steeds meer bedrijven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen.

Meer weten?
Klik hier voor een video die uitlegt wat sociaal ondernemen precies is.

Gerelateerde berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden.