Ik ben werknemer (geweest)

PWRI stijgt in ranglijst meest verantwoord beleggende pensioenfondsen

20 december 2016

PWRI steeg in de 10e editie van het onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) naar de 16e plek. Het onderzoek wordt gehouden onder de 50 grootste Nederlandse pensioenfondsen.

Vorig jaar stond PWRI nog op de 17e plek in de ranglijst.

De resultaten van het VBDO tonen aan dat sinds hun eerste onderzoek in 2007, er veel ontwikkelingen plaatsvinden in het verantwoord beleggingsbeleid van pensioenfondsen. Zo hebben fondsen verantwoorde investeringsinstrumenten ontwikkeld en zijn fondsen meer transparant geworden over hun beleggingen. Ook had 98% van de pensioenfondsbesturen dit jaar duurzaam beleggen minstens twee keer op de agenda staan, in tegenstelling tot 46% van vorig jaar. Verantwoord belegen wordt als belangrijk gezien en is een geïntegreerd onderdeel van het beleggingsbeheer geworden.

Op dit moment heeft 100% van de onderzochte pensioenfondsen een duurzaam beleggingsbeleid. Bij 94% dekt dit de meerderheid van de beleggingen. Daarnaast ziet VBDO dat pensioenfondsen stappen maken in het meten en evalueren van de effecten. De rapportages hierover worden steeds meer openbaar gemaakt.

Lees hier het VBDO benchmarkstudie 2016

Gerelateerde berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden.