Ik ben werknemer (geweest)

Versoepelde pensioenregels minister Koolmees

5 december 2019

De dekkingsgraad van november is 105,5%. Dit betekent dat PWRI de pensioenen waarschijnlijk niet hoeft te verlagen. Dit weten we definitief als de dekkingsgraad van 31 december 2019 duidelijk is. 

Wat betekent de dekkingsgraad?
De dekkingsgraad laat zien of een pensioenfonds genoeg geld heeft om alle pensioenen te kunnen betalen. Bij een dekkingsgraad van 100% is er voor PWRI precies genoeg geld om alle opgebouwde pensioenen tegelijkertijd te kunnen uitbetalen. Is de dekkingsgraad hoger, dan heeft PWRI een buffer. Is de dekkingsgraad lager dan 100%, dan kan het zijn dat het fonds de pensioenen moet verlagen.

Versoepelde pensioenregels minister Koolmees
Voor sommige pensioenfondsen was de dekkingsgraad de laatste maanden niet hoog genoeg om alle pensioenen te kunnen betalen. Voor deze fondsen dreigden de pensioenen daarom te worden verlaagd in 2020. Maar minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vorige maand een voorstel gedaan om de pensioenregels voor de duur van een jaar te versoepelen. Dit betekent dat de kans op verlaging van de pensioenen voor veel fondsen kleiner is geworden. Bij PWRI speelt dit niet, omdat de dekkingsgraad van het fonds ruim boven de 100% ligt. Uiteindelijk bepaalt de dekkingsgraad op 31 december 2019 definitief of de pensioenen van PWRI inderdaad gelijk blijven.

 

Gerelateerde berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden.