Ik ben werknemer (geweest)

Werkgevers zijn aanspreekpunt, ook voor pensioen

17 september 2017

"Ik heb leuke reacties gekregen op het filmpje. Maar of collega’s zich nu ook echt gaan verdiepen in pensioen? Het blijft toch iets ingewikkelds. Dat soort dingen moet je soms wel twee of drie keer uitleggen. Sommige mensen kwamen met hun vragen naar mij toe. Maar over pensioen kan ik niet zo veel vertellen, dus heb ik ze verwezen naar onze afdeling personeelszaken.

De filmpjes op de website zijn leerzaam. Toch wist ik al best veel. Bijvoorbeeld dat ik partnerpensioen opbouw voor mijn vrouw. Maar dat komt ook doordat ik vorig jaar ben getrouwd. En dat ik erg ziek ben geweest. Dan sta je opeens stil bij dat soort zaken.

Wat mij betreft mag er nog veel meer worden verteld over pensioen. Het zou bijvoorbeeld fijn zijn als mijn werkgever informatiebijeenkomsten organiseert voor werknemers, speciaal over pensioen. Dan kan iedereen meteen zijn vragen stellen. Ik denk dat veel mensen sneller naar hun werkgever stappen dan naar PWRI.

We hebben informatiepakketten over van alles en nog wat, bijvoorbeeld over het voorkomen van schulden. Waarom zouden we dan niet naar de toekomst kijken? En een pakket maken over pensioen. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet wat ze straks per maand krijgen. Ze weten ook niet hoe ze daar achter kunnen komen. Daar kan PWRI iets aan doen, samen met de werkgevers."

Gerelateerde berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden.