Ik ben werknemer (geweest)

Het verhaal van Astrid Saelman

Dit is Astrid.
Astrid werkt bij Presikhaaf Bedrijven en woont samen met haar vriend. Ze hebben net een huis gekocht.

Je kunt het filmpje ook op YouTube bekijken.

Ik weet nu precies hoe het zit
‘Er is de afgelopen maanden veel veranderd voor mij. Ik werk nog steeds bij Presikhaaf Bedrijven, maar dan nu bij Intratuin. Daar sta ik op de afdeling seizoensplanten. Dat zijn dus de eenjarige planten. Ik help klanten die vragen hebben en ik zorg ervoor dat alles er goed verzorgd bij staat. Ontzettend leuk, de sfeer is goed. Ik ben dan ook erg blij met deze overstap.

Bij Presikhaaf Bedrijven is er nu een reorganisatie. Als OR-lid heb ik het daardoor erg druk. Het is positief dat er verandering komt, maar voor sommige collega’s zal het ook spannend zijn. Ik verwacht niet dat er voor mijzelf iets grondig verandert.

Ik heb veel leuke reacties gekregen op het filmpje en op het interview in de Flits. Nu maar hopen dat mensen meer gaan nadenken over hun pensioen. Ik ben bang dat het voor veel collega’s toch iets blijft voor later als je oud bent. Zelf sta ik in ieder geval wel wat bewuster stil bij wat ik opbouw. Dankzij het filmpje weet ik nu precies hoe het zit met mijn eigen pensioen. Sinds kort heeft mijn vriend een andere baan. Ik ga nu zeker uitzoeken of hij voor mij partnerpensioen opbouwt.’