Over PWRI

Wat doet PWRI?

PWRI verzorgt de pensioenen van alle werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt waarvoor geen andere pensioenregeling van toepassing is. Wij zijn een middelgroot pensioenfonds.

Wat is pensioen?
Pensioen is ‘geld voor later’. Zolang onze deelnemers werken, sparen ze voor hun pensioen. Elke maand gaat een deel van hun salaris naar hun ‘pensioenpotje’. Ook de werkgever stopt elke maand geld in dit potje. Totdat de deelnemer stopt met werken en met pensioen gaat. Dan keren wij elke maand een pensioen uit. Het pensioen is dan zijn of haar maandelijkse inkomen.

Wij zorgen voor het pensioen van onze deelnemers
Wij beheren de pensioenpotjes van al onze deelnemers. Bij elkaar zijn dat bijna 200.000 pensioenpotjes. Al die deelnemers hebben recht op pensioen als ze stoppen met werken. Wij zorgen dat we daar voldoende geld voor hebben.

Wij informeren onze deelnemers en werkgevers
Wij willen de pensioenpotjes van onze deelnemers zo goed mogelijk beheren. Daarom houden wij goed bij of de regels voor pensioen veranderen. Ook kijken we naar andere veranderingen die belangrijk zijn voor onze deelnemers en werkgevers. Over al die veranderingen informeren we onze deelnemers en werkgevers. Natuurlijk zorgen we ook voor goede uitleg over onze pensioenregeling. Dat doen we op een passende manier. Want wij willen dat onze deelnemers en werkgevers onze informatie begrijpen. Daarom kijken we goed wat ze willen weten. En op welke manier ze de informatie willen krijgen.