Over PWRI

Wat gebeurt er allemaal rond de verkiezingen?

Ontdek op deze pagina wat er allemaal gebeurt rond de verkiezingen. Wanneer kunt u zich kandidaat stellen? Wanneer mag u stemmen?

           

Stel u kandidaat

Wilt u opkomen voor de belangen van de bijna 200.000 mensen die pensioenrechten bij ons hebben? En ontvangt u pensioen van PWRI of bouwt u pensioen op bij PWRI? Dan mag u zich kandidaat stellen voor het nieuwe verantwoordingsorgaan. U moet wel achttien jaar of ouder zijn. U kunt zich kandidaat stellen tot 16 juni 2023.
Heeft u alleen een AOV-tegoed? Dan kunt u zich niet kandidaat stellen.

Lees of u zich kandidaat mag stellen

De verkiezingscommissie beoordeelt de kandidaten

De kieslijsten zijn ingeleverd. De verkiezingscommissie controleert of alle kandidaten geschikt zijn. Zo kijkt de commissie onder meer of kandidaten binnen de profielschets passen. En of kandidaten voldoen aan de voorwaarden van het verkiezingsreglement.

Ook wordt gekeken of de kieslijsten volledig zijn ingevuld. Een voorbeeld: u heeft uzelf op een eigen kieslijst gezet. Maar u heeft minder dan dertig handtekeningen meegestuurd. Dan is uw aanmelding niet compleet. U hoort dit van de verkiezingscommissie. Daarna heeft u één week om uw aanmelding compleet te maken. En opnieuw in te leveren.

We maken de kieslijst bekend

Wie zijn de kandidaten voor het verantwoordingsorgaan? Houd vanaf 18 juli 2023 onze verkiezingspagina in de gaten. Want dan maken we de kieslijst bekend. U kunt dan alvast bekijken op wie u in oktober kunt stemmen.

Breng uw stem uit

U kunt stemmen van 9 oktober tot en met 6 november 2023. Dat kan op twee manieren: online en per post.
Online stemmen is eenvoudig en veilig. We leiden u vanaf deze website naar de beveiligde online stemomgeving. Uw tweede mogelijkheid is stemmen per post.

Ontvangt u pensioen van PWRI of bouwt u pensioen op bij PWRI? En bent u achttien jaar of ouder? Dan krijgt u bij de Flits van dit najaar meer informatie en een stembiljet thuisgestuurd.

Bekijk de uitslag

U vindt de uitslag van de verkiezingen vanaf 21 november 2023 op onze verkiezingspagina. U ziet dan wie de nieuwe leden van het verantwoordingsorgaan zijn. 

Het nieuwe verantwoordingsorgaan gaat van start

Op 1 januari 2024 gaan de nieuwe leden officieel van start. Vanaf die dag vertegenwoordigen zij vier jaar lang uw belangen.