Ik ben werknemer (geweest)

Ons actieplan Klimaatakkoord is klaar

23 december 2022

Het Klimaatakkoord is een onderdeel van het Nederlandse klimaatbeleid. Met het Klimaatakkoord wil de overheid de uitstoot van broeikasgassen flink verlagen. CO2 is een bekend voorbeeld van een broeikasgas. Het doel is dat de aarde minder snel opwarmt. En maximaal 1,5 graden warmer wordt. Wij willen dat ook. Daarom hebben we het Klimaatakkoord ondertekend. We beloofden een actieplan te maken. Ons actieplan is klaar.

We hebben drie doelen:

  1. In 2050 financieren wij geen uitstoot van broeikasgassen meer met onze beleggingen.
  2. In 2030 is de uitstoot van broeikasgassen die wij met onze beleggingen financieren de helft minder.
  3. We gaan steeds meer beleggen in klimaatoplossingen.

Stap voor stap
Om deze doelen te bereiken hebben we een actieplan gemaakt. In het actieplan staat wat we nu al doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. We houden bijvoorbeeld al sinds 2010 bij hoeveel uitstoot van broeikasgassen we met onze beleggingen financieren. Ook beleggen we al sinds 2016 in ‘groene’ obligaties. In het korte actieplan staat ook wat we nog gaan doen. We gaan de uitstoot van broeikasgassen die we met onze beleggingen financieren de komende jaren stap voor stap verlagen. Daar maken we goede afspraken over met onze vermogensbeheerder. We beginnen met de aandelen en de obligaties. Want die vertegenwoordigen samen bijna 45% van ons totale belegde vermogen. We willen dat uiteindelijk minimaal twee derde van al onze beleggingen voldoet aan de afspraken in het Klimaatakkoord.

Goed om te weten: we besteden nu veel aandacht aan minder uitstoot van broeikasgassen, maar we vergeten onze sociale doelen niet! Naast klimaat blijven we ook aandacht besteden aan mensenrechten, arbeidsomstandigheden en goed ondernemingsbestuur.

Wil je meer weten? Lees ons actieplan.

 

Gerelateerde berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden.