Ik ben werknemer (geweest)

Hoeveel pensioen krijgt u uitbetaald in 2024?

4 januari 2024

Als u inlogt in MijnPWRI ziet u vanaf nu hoeveel pensioen u elke maand krijgt op uw bankrekening in 2024. De eerste betaling van uw pensioen is op 24 januari 2024.

Uw pensioen is bruto. Dit pensioen is niet veranderd per 1 januari. Op het brutopensioen houden we belasting en premies in. Daarna maken wij uw pensioen over op uw bankrekening. Dat bedrag is uw nettopensioen.

De overheid verandert elk jaar op 1 januari de tarieven. In 2024 krijgt bijna iedereen bij ons fonds daardoor iets meer pensioen. Of en zo ja, hoeveel meer pensioen u krijgt, hangt af van uw persoonlijke situatie.

Alle informatie op de betaalspecificatie
Meer details over wat er precies in 2024 op uw pensioen wordt ingehouden ziet u straks op uw betaalspecificatie. Hier moet u nog even op wachten. De betaalspecificatie ontvangt u in de derde week van januari. Dan komt hij ook online beschikbaar in MijnPWRI . De belasting en premies ziet u daarop terug onder de kopjes ‘Loonheffing’ en ‘Bijdrage Zvw’.

Ook de jaaropgave
Behalve de betaalspecificatie ontvangt u in de derde week van januari ook de jaaropgave. In de jaaropgave staat hoeveel pensioen u vorig jaar van ons fonds heeft gekregen. Bewaar dit overzicht goed. U heeft het nodig als u bij de belasting uw aangifte inkomstenbelasting doet. Dat is pas in maart of april. Bent u de jaaropgave dan kwijt? U kunt hem altijd terug vinden in MijnPWRI.

Heeft u vragen?

Log in op MijnPWRI en kijk wat er geregeld is voor uw pensioen. Of neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

Gerelateerde berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden.