Over PWRI
Insluitingsbeleid                                                                                                  English Version

Om ervoor te zorgen dat onze deelnemers een goed pensioen krijgen, belegt PWRI het pensioengeld. Sinds de zomer van 2016 zetten we een deel van dat vermogen in om in gesprek te komen met ondernemingen in Nederland. Wij vinden dat zij goed moeten kijken welk werk ze kunnen laten doen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door in die bedrijven te beleggen kunnen we met hen in gesprek gaan. Zo stimuleren we ondernemingen mensen in te sluiten in plaats van uit te sluiten. Dit heet ‘inclusief ondernemen’.

Eén van die bedrijven is verzekeraar ASR, die recentelijk Christiaan in dienst nam. In onderstaande video vertellen Christiaan en Marloes van ASR hoe dat in z’n werk gaat. Ons bestuurslid Albert Vink legt uit welke rol het pensioenfonds hierbij speelt.


Kunt u het filmpje 'Er is geen verschil' niet zien?
Kijk dan op YouTube.

PSO

PSO
Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar wat de bijdrage van bedrijven is aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Het doel is om via toepassing van de PSO meer mensen duurzaam aan het werk te krijgen. Daarom is de PSO ingericht als een prestatieladder met vier niveaus: een aspirant-status en trede 1, 2 en 3.
Klik hier voor de lijst met ondernemingen uit de insluitingsportefeuille van PWRI die inmiddels een PSO-trede hebben behaald.
Bekijk voor meer informatie de website van PSO.

Meer weten?
KAS BANK publiceerde twee artikelen over onze activiteiten:
Klik hier voor de meestgestelde vragen!