Over PWRI

Insluitingsbeleid

                                                                                                                                               English Version


Om ervoor te zorgen dat onze deelnemers een goed pensioen krijgen, belegt PWRI het pensioengeld. Sinds 2016 zetten we een deel van het vermogen in om als aandeelhouder in gesprek te komen met ondernemingen in Nederland. Wij vinden dat zij moeten kijken welk werk zij kunnen laten doen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door in die bedrijven te beleggen, kunnen we met hen in gesprek gaan. Zo stimuleren we ondernemingen mensen in te sluiten in plaats van uit te sluiten. Dit heet ‘inclusief ondernemen’.

Klik hier voor de lijst met ondernemingen uit de insluitingsportefeuille van PWRI die een PSO-trede hebben behaald.


Hoe?
All-inclusionAll-inclusion gaat namens PWRI met de bedrijven in Nederland in gesprek. Als de bedrijven zijn overtuigd van de noodzaak om inclusief te ondernemen, wijst All-Inclusion ze de weg naar de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Als bedrijven hieraan voldoen, ondernemen ze aantoonbaar inclusief.

PSO

Het keurmerk PSO maakt zichtbaar wat de bijdrage van bedrijven is aan de werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De ladder bestaat uit vier treden: aspirant, trede 1, 2 en 3.

Meer weten?

Klik hier voor de meestgestelde vragen!