Ik ben werknemer (geweest)

De pensioenen van uw werknemers gaan omhoog met 4,13%

1 juli 2023

Op 1 juli 2023 verhoogden wij het (opgebouwde) pensioen met 4,13%. Dit heeft het bestuur besloten. De verhoging komt bovenop de verhoging van 12,51% die we op 1 januari 2023 hebben doorgevoerd.

Wat betekent dit voor uw werknemers?

Het pensioen dat uw (oud-) werknemers bij ons fonds hebben opgebouwd gaat omhoog. Daardoor krijgen ze straks meer pensioen. Op MijnPWRI zien ze wat de verhoging betekent voor hun opgebouwde pensioen.

Gepensioneerden krijgen meer pensioen uitbetaald. Het hogere bedrag krijgen ze voor het eerst in juli. Ook zij vinden het hogere bedrag op MijnPWRI. Eind juli ontvangen ze ook een betaalspecificatie met het hogere pensioenbedrag.

Hoe kan het dat PWRI de pensioenen nu weer verhoogt?

Elk jaar proberen wij op 1 januari de pensioenen te verhogen met de stijging van de prijzen. Dit noemen we ook wel toeslagverlening. Dat mag alleen als we daar genoeg geld voor hebben. Bij het vaststellen van de verhoging heeft het bestuur rekening gehouden met de belangen van alle groepen deelnemers.

Heeft uw werknemer vragen?

Krijgt u vragen van uw werknemers? Zij vinden meer informatie over de verhoging op deze pagina. Ze kunnen ons ook bellen op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur op 045 579 63 00. Wij helpen graag.