Ik ben werknemer (geweest)

De pensioenen van uw werknemers gaan omhoog met 12,51%

2 december 2022

Vanaf 1 januari 2023 verhogen wij de (opgebouwde) pensioenen met 12,51%. Dit heeft het bestuur besloten.

Wat betekent dit voor uw werknemers?

Het pensioen dat uw (oud-) werknemers bij ons fonds hebben opgebouwd gaat omhoog. Daardoor krijgen ze straks meer pensioen. Op MijnPWRI zien ze vanaf 1 januari 2023 wat de verhoging betekent voor hun opgebouwde pensioen.

Gepensioneerden krijgen meer pensioen uitbetaald. Het hogere bedrag krijgen ze voor het eerst op 24 januari 2023. Eind januari ontvangen ze een betaalspecificatie met het hogere pensioenbedrag. Ze kunnen ook inloggen in MijnPWRI. Vanaf 1 januari 2023 zien ze daar hoeveel pensioen ze vanaf die datum gaan krijgen.

Hoe kan het dat PWRI de pensioenen nu verhoogt?

Elk jaar proberen wij op 1 januari de pensioenen te verhogen met de stijging van de prijzen. Dit noemen we ook wel toeslagverlening. Dat mag alleen als we daar genoeg geld voor hebben. Onze financiële situatie staat dit nu toe.

Bij het vaststellen van de verhoging heeft het bestuur rekening gehouden met de belangen van alle groepen deelnemers. Door de huidige stijging van de prijzen is deze verhoging extra belangrijk voor gepensioneerden.

Heeft uw werknemer vragen?

Krijgt u vragen van uw werknemers? Of heeft u zelf vragen? Meer informatie over de verhoging staat op deze pagina. Ze kunnen/ U kunt ons ook bellen op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur op 045 579 63 00. Wij helpen graag.