Ik ben werknemer (geweest)

Uw pensioen gaat omhoog met 1,87%

1 juli 2022

U gaat meer pensioen krijgen. Vanaf 1 juli 2022 verhogen wij uw pensioen met 1,87%. Dit heeft het bestuur besloten. De verhoging komt bovenop de verhoging van 0,71% die we op 1 januari 2022 hebben doorgevoerd. 

Wat betekent dit voor uw pensioen?

Ontvangt u pensioen van PWRI?
Dan spelen er twee zaken:
  1. U krijgt van ons elke maand meer pensioen. Het hogere bedrag krijgt u voor het eerst in juli. U vindt het hogere bedrag vanaf 1 juli op MijnPWRI. Eind juli krijgt u ook een betaalspecificatie met uw hogere pensioenbedrag.
  2. Alleen in juli krijgt u daarnaast ook één keer een extra bedrag. Dit extra bedrag ontvangt u tegelijk met uw hogere pensioen in juli. Dit is een nabetaling over de eerste zes maanden van dit jaar. Daarom krijgt u dit alléén als u in die maanden pensioen hebt ontvangen van PWRI.
Bouwt u pensioen op of heeft u in het verleden pensioen opgebouwd bij PWRI?
Dan gaat het bedrag dat u heeft opgebouwd omhoog. Hierdoor krijgt u straks meer pensioen. Als u inlogt op MijnPWRI ziet u wat de verhoging betekent voor uw opgebouwde pensioen. 

Hoe kan het dat PWRI de pensioenen nu weer verhoogt?

Elk jaar proberen wij op 1 januari de pensioenen te verhogen met de stijging van de prijzen. Dit noemen we ook wel toeslagverlening. Dat mag alleen als we daar genoeg geld voor hebben. Vanaf 1 juli heeft de overheid de regels veranderd. Dat maakt de verhoging nu mogelijk.

Bij het vaststellen van de verhoging heeft het bestuur rekening gehouden met de belangen van alle groepen deelnemers. Door de huidige stijging van de prijzen is deze verhoging extra belangrijk voor gepensioneerden.

Heeft u vragen?
Meer informatie over de verhoging vindt u door op onderstaande knop te klikken. Heeft u toch nog vragen? Bel ons dan. U bereikt ons op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur op 045 579 63 00. Wij helpen u graag.

Meer informatie toeslagverlening