Ik ben werknemer (geweest)

Alsof je altijd weekend hebt

17 september 2017

"Mijn pensioendatum komt in zicht: eind oktober neem ik afscheid van mijn collega’s. Maar ik had nog zo veel vakantiedagen dat ik sinds eind augustus al aan het genieten ben van mijn vrije tijd. Dat bevalt me uitstekend! In het begin vergat ik wel eens welke dag het was, alsof je altijd weekend hebt. Af en toe heb ik nog contact met collega’s. Pas geleden ben ik bijvoorbeeld nog naar een bedrijfsfeest geweest. Ik mis mijn werk niet, dat had ik niet verwacht. Na 51 jaar werken is het mooi geweest. Nu heb ik heb ik nog maar één baas, en dat ben ik zelf, haha. Jammer genoeg moet mijn vrouw nog een paar jaar doorwerken. Het zou leuk zijn als we tegelijk konden stoppen. 

Ik zorg wel dat ik bezig blijf. Ik sport bijvoorbeeld drie keer per week. Verder doe ik van alles wat, en help hier en daar een handje. Thuis op de bank zitten, is niks voor mij. 

Afgelopen voorjaar heb ik meegewerkt aan een filmpje voor PWRI en aan een interview in de Flits. Daar heb ik leuke reacties op gekregen. Sommige collega’s wilden graag van mij weten hoe ik mijn pensioen nou precies heb geregeld. Ik denk dat die filmpjes van PWRI mensen wel aan het denken hebben gezet. Het zou mooi zijn als werkgevers de filmpjes gebruiken om hun werknemers meer te vertellen over pensioen. Voor veel collega’s is het nog een ver-van-mijn-bed-show."

Gerelateerde berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden.