Over PWRI

Valse e-mails en berichten herkennen: klik niet op elke link!

Criminelen ‘vissen’ steeds vaker naar uw persoonlijke informatie. Ze vragen u op een link te klikken. Of om inlogcodes te delen. Dit gebeurt via valse e-mails, sms’jes en brieven. Of via een telefoontje. Dit heet 'phishing'.

Oplichters kunnen ook doen alsof zij een persoon of een bedrijf zijn dat u kent. Oplichters vragen dan vaak om geld of een betaling. Dit heet 'spoofing'. Hier leest u hoe u deze valse e-mails en berichten kunt herkennen.

Wij vragen nooit naar uw inloggegevens

Valse e-mails en berichten kunnen heel echt uitzien. Let daarom altijd op. PWRI vraagt u nooit naar de inloggegevens van uw bank of DigiD. Niet in een e-mail, aan de telefoon, via sms, via WhatsApp, aan de voordeur of via een brief.

Klik nooit op links die gaan naar een website waar u meteen uw gegevens moet invoeren. Twijfelt u, of vertrouwt u het niet? Neem dan contact met ons op.

Hier kunt u op letten

  • Controleer het e-mailadres van de verzender. Het laatste deel van het e-mailadres van PWRI eindigt altijd op @pwri.nl of @mail.pwri.nl.
  • Wint u plotseling een prijs? Krijgt u onverwacht een cadeau? Of zegt iemand dat u geld krijgt? Ga er dan vanuit dat het niet klopt.
    PWRI houdt wel eens een winactie op Facebook. Wij zorgen ervoor dat het dan heel duidelijk is dat u iets kunt winnen, waar u zich zelf voor op moet geven.
  • Let altijd op als er datums genoemd worden. U moet reageren voor een vaste datum? Dit is vaak een teken dat er iets niet klopt.
  • Kijk naar het begin van het bericht. Staat uw naam op een vreemde manier in het bericht? Zoals 'Beste F' of zelfs met uw eigen e-mailadres? Ben dan extra voorzichtig.
  • Ziet u veel taalfouten? De kans is groot dat PWRI het bericht niet heeft gestuurd.
  • Wij sturen u nooit via sms of WhatsApp een bericht.
Tip:
Wat te mooi lijkt om waar te zijn, is helaas ook vaak zo.

Kijk daarom altijd goed naar een bericht en onderzoek of het veilig is.

Contact

Bel met uw vragen met de Klantenservice: 045 579 63 00.
Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur bereikbaar.

Adresgegevens

Pensioenfonds Werk en (re)Integratie
Postbus 3094
6401 DN Heerlen