Ik ben werknemer (geweest)

Inloggen in SWP met eHerkenning

14 mei 2020

Inloggen op uw Selfservice Werkgevers Portaal (SWP) wordt veiliger en makkelijker. In de loop van dit jaar kunt u hiervoor eHerkenning gebruiken. Uiteindelijk wordt dit inlogmiddel verplicht, volgens de Wet Digitale Overheid (WDO) die vanaf 1 juli 2020 geldt.

U gebruikt het SWP voor uw pensioenaangifte en pensioenadministratie. Over enkele maanden kunt u in het SWP al inloggen met eHerkenning. Vanaf 2021 is eHerkenning het enige inlogmiddel om toegang te krijgen tot het SWP.

Wat is eHerkenning?
eHerkenning is bedoeld voor werkgevers die ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel. Het grote gemak van eHerkenning is dat u bij verschillende organisaties op dezelfde manier inlogt. U hoeft dus minder wachtwoorden te onthouden. Het is een DigiD voor uw bedrijf: veilig, makkelijk en betrouwbaar.

Voordelen eHerkenning:

  •   altijd veilig, betrouwbaar, eenvoudig inloggen;
  •   bij meer dan 400 overheidsinstellingen één manier van inloggen;
  •   voor al uw officiële contacten hetzelfde eHerkenningsmiddel;
  •   één login en één wachtwoord.

Regel eHerkenning nu alvast
Om ervoor te zorgen dat u in de toekomst kunt blijven inloggen in het SWP, vragen wij u nu alvast uw eHerkenningsmiddel aan te vragen. Dit doet u niet bij uw pensioenfonds of APG, maar bij één van de officiële leveranciers uit het leveranciersoverzicht. U kunt hierin zelf een keuze maken. Aan de aanvraag en het gebruik van een eHerkenningsmiddel zijn kosten verbonden. Die verschillen per eHerkenningsmiddel en per aanbieder. We begrijpen dat wij nu wat moeite van u vragen om eHerkenning aan te vragen. Maar straks maakt dit het inloggen in het SWP veiliger en makkelijker.

Maakt u al gebruik van eHerkenning?
Hebben meer medewerkers van uw bedrijf toegang tot SWP? Dan heeft u voor iedere medewerker een inlogmiddel nodig. Belangrijk is dat uw inlogmiddel het juiste betrouwbaarheidsniveau heeft om te kunnen inloggen op SWP. Het is hetzelfde niveau dat u nodig heeft voor de Belastingdienst en UWV, betrouwbaarheidsniveau EH3. Heeft u dat al zo geregeld? Dan hoeft u nu niets te doen. 

Meer weten over eHerkenning?
Ga voor meer informatie naar www.eherkenning.nl of neem contact op met uw relatiemanager.