Ik ben werknemer (geweest)

Het toeslagbeleid verandert

17 december 2020

Als het kan, dan verhogen wij uw pensioen jaarlijks. Binnenkort verandert de manier waarop wij die verhoging berekenen. In dit nieuwsbericht leest u wat er verandert.

Verhoging wordt gekoppeld aan de stijging van de prijzen
Op dit moment wordt de verhoging van uw pensioen afgeleid van de stijging van de lonen. Die berekening verandert. Dat hebben werkgevers en werknemers in de bedrijfstak waar u werkt, of heeft gewerkt, besloten. In de toekomst koppelen we de verhoging van het pensioen aan de stijging van de prijzen. En niet meer aan de stijging van de lonen. We gaan uit van de prijsstijging van 1 oktober vorig jaar tot 1 oktober van het huidige jaar. En we gebruiken het consumentenprijsindexcijfer voor alle huishoudens (afgeleid) van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De wijziging gaat in op 1 januari 2021
De nieuwe regels gaan in op 1 januari 2021. De eerste keer dat we de stijging van de prijzen vaststellen, gebeurt dit dus over een kortere periode. Namelijk van 1 januari tot 1 oktober 2021. De stijging van de prijzen in die periode telt mee voor de verhoging van uw pensioen op 1 januari 2022.

We verhogen uw pensioen als het kan
Alleen als de financiële situatie van PWRI voldoende is, mag PWRI het pensioen verhogen. In 2021 kan PWRI uw pensioen niet verhogen.

Gerelateerde berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden.